Політика
12 жовтня 2019
«Слуги народу» хочуть запровадити евтаназію в Україні: «Хороший вибір для бідних»
Законопроект про добровільне позбавлення життя можуть подати до ВР протягом найближчого року
news-image

В президентській партії ″Слуга народу″ хочуть подати на розгляд до Верховної Ради закон про евтаназію, інфориує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Про це повідомив нардеп з партії Зеленського, відомий художник Гео Лерос, зазначивши, що законопроект про добровільне позбавлення життя можуть подати до ВР протягом найближчого року.

Гео Лерос розповів про потенційний законопроек, коментуючи новину про те, що в Києві онкохвора наклала на себе руки, викинувшись з вікна. Літня жінка відчувала страшну біль через хворобу і вирішила в такий спосіб позбавитись від мук. І це далеко не перший подібний випадок в столиці.

Друзі, я знаю деякі з вас будуть засуджувати мене. Я хочу в найближчі пів року/рік внести законопроект про дозвіл евтаназії. Право невиліковно хворих перервати своє життя, має бути їх правом і можливістю, якщо вони не готові виносити свої страждання - написав депутат.

Інших подробиць про законопроект Гео Лерос не повідомив, зазначивши лише, що перед тим, як закон відправиться в парламент, проведуть широкі обговорення і буде проаналізовано досвід країн, де це дозволено.

Українці відреагували на пропозицію ″слуги народу″. Багато хто написав, що це неприпустимо, оскільки людина не має права забирати життя, дане Богом. Однак, на думку інших українців, людина має право на гідну смерть, якщо надії на одужання немає.

Ініціативу Гео Лероса, зокрема, підтримав депутат Київради Ілля Сагайдак та галерист і арт-куратор Євген Карась.

Та були дописувачі, які відреагували з сарказмом.

Хороший вибір для бідних″, ″Саме час)) як альтернатива політичної еміграції, саме воно), - іронізують українці.
Читайте також: Подвійна евтаназія: подружня пара із Нідерландів, проживши разом 65 років, померли в один день