Світ
23 лютого 2015
Прем'єр-міністр Словаччини запропонував пом'якшити санкції проти Москви
Фіцо визнав, що антиросійські санкції і відповідні заходи з боку Москви завдали шкоди економіці Словаччини
news-image

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував пом'якшити санкції проти Росії для підтримки мінських угод. Про це він заявив в ефірі телеканалу RTV, передає Є! Єдність.інфо

«Актуальне перемир'я, досягнуте на сході України, необхідно підтримати поступовим пом'якшенням деяких санкцій щодо Росії», - заявив Фіцо

Санкції, на думку Фіцо, заважають діалогу, так як деякі російські політики не можуть відвідувати Євросоюз і США. Тому в першу чергу, як вважає словацький прем'єр, необхідно зняти санкції з окремих фізичних осіб.

Фіцо також визнав, що антиросійські санкції і відповідні заходи з боку Москви завдали шкоди економіці Словаччини. При цьому на позицію РФ щодо української проблеми санкції, на думку прем'єр-міністра Словаччини, ніяк не вплинули.

Крім того, Фіцо висловив упевненість, що конфлікт на Україні не може бути вирішений силовим шляхом. Вихід із ситуації, за його словами, полягає в федералізації Луганської та Донецької областей.

США і країни Євросоюзу ввели економічні санкції відносно Росії в березні 2014 року після приєднання півострова Крим. Вони торкнулися кількох компаній, в основному діють в енергетичному, фінансовому та оборонному секторі. Крім того, були введені персональні санкції проти окремих російських громадян. Після цього список обмежень кілька разів розширювався, останній пакет санкцій був введений 16 лютого 2015 року.

20 лютого голова Євроради Дональд Туск заявив, що лідери країн-членів ЄС обговорюють можливість введення нових санкцій проти Росії. 22 лютого держсекретар США Джон Керрі також не виключив введення нових санкцій проти Москви за порушення мінських домовленостей.

Читайте також: Ще три країни ЄС не підтримують подальших санкцій проти Росії