Jaguar випустить електричний кросовер
Для створення електричного кросовера у "Ягуара" є дві основні причини
news-image

Компанія Jaguar веде розробку повністю електричного кросовера, який побудують на базі позашляховика F-Pace. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо

Подробиць про подібної модифікації кросовера поки немає. За попередніми даними, електричний "Ягуар" з'явиться в 2018 році, а його максимальний запас ходу при повністю заряджених акумуляторах складе близько 480 кілометрів.

У групи Jaguar Land Rover є досвід у створенні електричних силових установок. Зокрема, компанія Jaguar разом з фахівцями інжинірингового підрозділу команди Формули-1 Williams розробляла гібридний суперкар C-X75, від серійного випуску якого британці згодом відмовилися. Наприклад, перший прототип моделі був оснащений чотирма електромоторами на кожному колесі сумарної віддачею 780 кінських сил.

Читайте також: Колишній глава General Motors не радить Apple займатися автобізнесом


Марка Land Rover, в свою чергу, в 2013 році випустила сім електричних позашляховиків на базі моделі Defender, які були випробувані в різних умовах. На прототипи встановили 95-сильні електроагрегати і комплекти літій-іонних акумуляторів ємністю 27 кіловат-годин. Запас ходу склав 80 кілометрів.

Джерело Autocar зазначив, що для створення електричного вседорожника у "Ягуара" є дві основні причини. Перша пов'язана з бажанням відповідати новій програмі штату Каліфорнія збільшення кількості "екологічно-безпечних" автомобілів, яка почне діяти через три роки. Зокрема, закон зобов'язує автовиробників пропонувати автомобілі з гібридними, водневими або повністю електричними силовими установками для зниження кількості шкідливих викидів.