Політика
18 жовтня 2019
Директорка МВФ очікує від України боротьби з олігархами
У МВФ сподіваються, що українці і уряд розвалять олігархічну систему.
news-image
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду очікує на активізацію процесу деолігархізації в Україні.
 
Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов за підсумками зустрічі з директоркою-розпорядницею МВФ Кристаліною Герогієвою у Вашингтоні, пише «Є!» з посиланням на Громадське.
 
МВФ пообіцяли ставитись з любов’ю, але вибагливо. Вони очікують, що цього разу нарешті настав момент прориву. Коли українці і уряд розвалять олігархічну систему і українці зможуть жити так само добре як поляки чи інші європейці», — повідомив Милованов.

Зустріч з головою МВФ відбулася в межах візиту української делегації до Вашингтону на щорічні зустрічі Світового банку та МВФ.

Раніше перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, а також прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зазначали, що під час заходів у Вашингтоні заплановані зустрічі з МВФ щодо нової кредитної програми для України.

Нагадаємо, видання Reuters процитувало заступницю голови НБУ Катерину Рожкову. Вона заявила, що обговорення з МВФ наступного траншу фінансування заморожено через проблеми ПриватБанку.

Водночас 13 жовтня Рожкова підтвердила, що перемовини з МВФ продовжується, проте вони «уважно слідкують за розвитком ситуації з ПриватБанком».

Зазначимо, що у місії МВФ з підсумками роботи в Україні, повідомили, що продовжать переговори про нову програму протягом найближчих декількох тижнів. Голова Нацбанку повідомив, що найбільше представників МВФ хвилювали напади на колишню голову НБУ Валерію Гонтареву та судові процеси щодо ПриватБанку. Водночас прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що очікує на підписання нової угоди найближчим часом.

26 вересня місія МВФ завершила свою роботу в Україні. Цю інформацію hromadske підтвердили у прес-службі МВФ в Україні.

12 вересня в Україні офіційно розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Її представники прибули до Києва 11 вересня. 13 вересня представники МВФ зустрілися з керівництвом НБУ. 25 вересня представники місії провели зустріч з радою Національного банку та обговорили умови нової кредитної програми для України.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що нова програма співпраці з МВФ буде терміном до 4 років, а обсяг її фінансування складе до 10 мільярдів доларів.

Читайте також:Стало відомо, в яких країнах найбільше чиновників-хабарників