Суспільство
18 жовтня 2019
У «Слузі народу» пропонують створити в Україні «реєстр сексу»: що це значить
Метою реєстру буде підтримка українців у створенні здорової сім'ї та безпечного інтимного життя.
news-image

Після введення "сексу за розпискою" тепер в Україні готують новий інтимний сюрприз українцям. У "Слузі народу" пропонують створити добровільний реєстр початку особистих інтимних стосунків – т.зв. "Реєстр сексу". Про це написав у Facebook "слуга народу" Андрій Хілько, пише «Є!» з посиланням на Сегодня.

За його словами, метою реєстру є спонукання, підтримка громадян в створенні і розвитку здорової сім'ї, безпечного інтимного життя.

Спосіб – мобільний додаток, що передбачає добровільну реєстрацію "початку стосунків" з внесенням виключно ПІБ (прізвище, ім'я та по батькові), дати народження, чинного мобільного контакту. Відображення "пара" активується, коли обидва партнери підтверджують SMS- кодами свою реєстрацію "зв'язок", які приходять на мобільні номери, але код партнера повинен ввести інший партнер на власному мобільному, щоб зафіксувати згоду на стосунки", – написав Хілько.

Нардеп зазначив, що приводом стане вимога або побажання одного з партнерів, який налаштований побудовати сімейні повноцінні стосунки з усіма юридичними ознаками громадянського шлюбу.

Головними соціальними функціями "реєстру сексу" буде:

застереження для малолітніх від інтиму, оскільки під час вимоги/прохання створити "пару" партнер зі злим умислом просто відмовиться;

неможливість сексуального насильства щодо жінок;

захист громадян від "нечистих" статевих партнерів, які не мають наміру створювати сім'ю, шукаючи виключно сексуальної втіхи і жертву цієї мети;

зменшення кількості випадків педофілії;

доказ батьківства у випадках випадкової вагітності.

Що пропонує держава для учасників реєстру:

таким "парам" держава надаватиме можливість безкоштовного лікування від венеричних захворювань;

безкоштовне надання засобів контрацепції;

державна підтримка психологами;

запрошення зареєстрованих "пар" на безкоштовні лекції про освіту сім'ї, розвиток сім'ї через SMS-повідомлення;

запрошення зареєстрованих "пар" на безкоштовні семінари з планування вагітності, через SMS-повідомлення;

невідкладні слідчі дії в разі, якщо надійшла інформація про зґвалтування, насильство. У додатку буде кнопка SOS, це коли один з партнерів може негайно заявити про насильство, зґвалтування в існуючій "парі";

державна підтримка, захист стосунків громадян нетрадиційної сексуальної орієнтації, поглиблена консультативна робота і допомога.

Хілько зазначив, що даний реєстр допоможе виявляти громадян, які часто реєструються заради пошуку нових партнерів, або мають венеричні захворювання. Для цього в онлайн додатку буде передбачена неможливість реєстрації пари, якщо партнер вже зареєстрований.

Дана комплексна програма запропонує громадянам свідомо і відповідально підходити до початку статевого життя або початку інтимних стосунків, створенню сім'ї, захистить неповнолітніх або юних громадян, які можуть стати заручниками злих намірів доросліших партнерів тощо. Внесення або надання недостовірної інформації про свої ПІБ з метою введення в оману партнерів переслідуватимуться законом за статтею шахрайство. Дані з реєстру не зможуть бути розголошені крім як в суді в ході кримінального провадження", – пояснив нардеп.

Читайте також:Податок на обмін валют та Закон про охорону географічних зазначень: ми запитали у громадян їхню думку (відео)