Політика
18 жовтня 2019
Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект державного бюджету на 2020 рік
Проект передбачає доходи бюджету в розмірі 1,079 трлн грн.
news-image

Верховна Рада України прийняла за основу проект державного бюджету на 2020 рік (законопроект №2000), який побудований на весняному макропрогнозі Мінекономіки та передбачає доходи бюджету в розмірі 1,079 трлн грн, видатки - 1,17 трлн грн, дефіцит - 2,09%, передає «Є!» із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Проект держбюджету на наступний рік з урахуванням пропозицій комітету та техніко-юридичними правками у першому читанні підтримали 255 народних депутатів із необхідних 226 голосів.

Для фінансування всіх поправок, які внесли народні депутати до поданого урядом законопроекту, треба було б додаткове фінансування у 1,9 трлн грн, зазначив заступник голови комітету з питань бюджету Олександр Трухін. Загалом комітет рекомендував врахувати повністю або частково 772 пропозиції народних депутатів, відхиливши при цьому 1404 поправки.

Як зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, уряд підготує до 2 листопада проект державного бюджету до другого читання з урахуванням оновлених показників макроекономічного прогнозу.

Зараз наші колеги завершують підготовку макропрогнозу на наступний рік", - зазначив Гончарук.
Читайте також: Комітет Ради «втиху» підтримав альтернативний урядовому законопроект про ринок землі