Київ
19 жовтня 2019
Сьогодні центром Києва пройшла хода проти торгівлі людьми Walk for Freedom
У Києві пройшла Всесвітня акція проти рабства
news-image

Молоді люди у чорному та з чорними парасолями намагались привернути увагу до проблеми сучасного рабства, пише «Є!»  з посиланням на Vechirniy.kyiv.

     

Організатори зазначають, що сьогодні у світі рабів більше, ніж коли-небудь в історії людства. Найпоширеніша форма рабства – трудова експлуатація. Тому найчастіше страждають чоловіки.  За даними Державного департаменту США по всьому світу у рабстві перебуває понад 27 млн людей. Лише 1% вдається врятувати. В Європі щодня до рабства потрапляє 27 людей.

Така акція пройшла у понад 50 країнах світу та 18 містах України.

Як не потрапити до рабства, розповідає координатор з превентивної роботи Представництва міжнародної громадської організації А21, Катерина Яковенко:

Це транснаціональна проблема. В групі ризику – українці, які шукають працевлаштування за кордоном. Люди довіряють, інформацію не перевіряють, не підписують контракти та не з’ясовують умови, в яких працюватимуть….

Україна є не лише постачальником рабів, а й транзитною країною. Також у рабство можна потрапити й не виїжджаючи з нашої країни. Наприклад, у сфері сільхозробіт це досить поширено, зазначають експерти.

А координатор програм захисту дітей від насильства в Офісі уповноваженого президента України з прав дитини Анастасія Дьякова закликала молодь та підлітків не викладати в соціальні мережі ті фото, які не готові побачити на білборді. Називається це «правило білборду». Так само не можна ні з ким в соціальних мережах обмінюватись надто приватними фото, адже не відомо що за людина знаходиться по той бік екрану. Можливо, пізніше вас будуть цими ж фото шантажувати.

Читайте також:У Німеччині учасники протесту громили турецькі кафе і магазини