Милованов: Номер «Кварталу» про Гонтареву негативно впливає на інвестклімат України
Жарти "Вечірнього кварталу" проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматися зовнішніми інвесторами як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.
news-image

Жарти "Вечірнього кварталу" проти Валерії Гонтаревої можуть і будуть сприйматися зовнішніми інвесторами як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.

Про це у Facebook написав міністр еконміки Тимофій Милованов, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

"Нещодавно 95 квартал та хор Верьовки виступили з номером "Горіла хата" про пожежу у Гонтаревої. Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано", - заявив він.
"Більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора. За її керівництва НБУ перейшов на гнучке курсоутворення та інфляційне таргетування. Це технічні терміни, які описують, яким чином НБУ сьогодні приймає рішення. Новий тип прийняття рішень дозволив, на думку експертів і інвесторів (і я погоджуюсь), забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу сьогодні", - підкреслив Милованов.
"В той же час, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева знаходиться під тиском від Коломойського через рішення по Приватбанку. Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. 95 квартал асоціюється з владою. І жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматись як підтвердження зв'язків між олігархами і владою. Це може бути несправедливо, але така є реальність. Тому, номер 95 кварталу про Гонтареву прямим чином впливає на інвестиційний клімат в Україні і цей вплив негативний", - додав він.

Читайте також:«Соромно»: гендиректор хору Верьовки прокоментував скандал з номером про Гонтареву