Політика
22 жовтня 2019
Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто (відео)
Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії.
news-image

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська під час перебування в Японії з робочим візитом взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, пише «Є!» з посиланням на 112.

Для мене велика честь взяти участь в інтронізації імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – сказав Зеленський.

Зазначається, що Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію. Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

Нагадаємо, Зеленський прибув до Токіо з робочим візитом, де пробуде до 24 жовтня. Програмою візиту передбачено зустрічі глави української держави з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту, членами японської парламентської асоціації дружби з Україною та низкою інших представників. Також заплановано двосторонні зустрічі президента України з лідерами зарубіжних країн.

Вчора президент зустрівся з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо та подякував Японії за підтримку та розгляд питання безвізового режиму для українців. Президент також заявив про необхідність продовження розгляду цього питання японською стороною.

Глава української держави додав, що Україна зацікавлена у продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії.