Події
22 жовтня 2019
У «ДНР» українського журналіста Асєєва засудили до 15 років ув’язнення
Журналіст засуджений за кількома «статтями».
news-image

У «ДНР» засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста, автора колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслава Асєєва, передає «Є!» із посиланням на Радіо Свобода.

У «ДНР» стверджують, що Асєєв засуджений за кількома «статтями» – «організація екстремістської організації», «шпигунство», «підбурювання до шпигунства»​, «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

Підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 15 років з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Вирок вступив в законну силу», – йдеться в повідомленнях на сайтах бойовиків.

 

Українська влада поки не коментувала повідомлення бойовиків про «вирок» журналістові.

Автор колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.

Читайте також: Міськрада Харкова підтримала «формулу Штайнмаєра»