Суспільство
22 жовтня 2019
У Німеччині розпочався розгляд питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу, - Клімкін
Тисячі людей дізналися про українську трагедію та шоковані масштабом злочинів сталінізму, які Росія вперто намагається покривати, а часом і виправдовувати.
news-image

Комітет з петицій Бундестагу 21 жовтня розпочав розгляд питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу, пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук Павла Клімкіна.

Останніми днями було багато хайпу та сумних звісток, за якими майже непоміченою залишилася новина про розгляд петиційним комітетом німецького Бундестагу питання про визнання Німеччиною Голодомору 32-33 геноцидом українського народу. Яким би не був результат цієї справи, можна вже зробити два висновки, - пише пан Павло.

Як стверджує Павло Клімкін, завдяки українцям в Німеччині тисячі людей дізналися про нашу трагедію та шоковані масштабом злочинів сталінізму, які Росія вперто намагається покривати, а часом і виправдовувати. 

Перше - про Голодомор в Німеччині почали говорити. Тисячі людей дізналися про нашу трагедію та шоковані масштабом злочинів сталінізму, які Росія вперто намагається покривати, а часом і виправдовувати. Дякую українцям в Німеччині за цю важливу роботу та всім, хто підтримав цю петицію в Україні та за кордоном. Друге – в Німеччині на офіційному рівні підвищується чутливість до питань, які можуть розлютити Росію. Це прикро, але така наша нова реальність. Маємо враховувати та об’єднуватися. Правда може виявитися нікому, крім нас самих, не цікавою, - зазначає Клімкін.

Читайте також:Фільм «Ціна правди» про Голодомор в Україні отримав головну нагороду польського кінофестивалю