Україна
24 жовтня 2019
В Україні можуть змінити правила розмитнення авто
Чорнобильців хочуть звільнити від розмитнення авто: деталі законопроекту
news-image

В Україні хочуть змінити правила розмитнення автомобілів. Так, власників чорнобильських посвідчень хочуть звільнити від розмитнень взагалі, пише «Є!»  з посиланням на znaj.ua.

Про це йдеться у законопроекті №2278 про соціальний захист учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи який з'явився на сайті Верховної Ради.

Одним із заходів забезпечення прав осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, є надання їм пільг, визначених законом, зокрема стосовно отримання для власного користування безкоштовно або на пільгових умовах від держави автомобілів", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
  • не обкладати митними платежами транспортні засоби, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України особами, визначеними пунктами 1 і 2 частини першої статті 14 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи",
  • дозволити ввозити без мита транспортні засоби такі, як  легкові авто, вантажівки, автобуси та мотоцикли,
  • розмитнювати як нові, так і вживані автомобілі.

Разом з тим, щоб уникнути зловживань з пільгами, в законопроєкті передбачається обмеження – кожен "чорнобилець" може ввозити не більше одного авто з кожної категорії раз на десять років. Однак документ ще будуть доопрацьовувати й немає жодних гарантів, що його приймуть.

Читайте також:Передача конфіскованих авто відбувається після торгів