Політика
25 жовтня 2019
Зеленський доручив урізати витрати на утримання чиновників
Президент доручив Міністерству фінансів під час підготовки проєкту державного бюджету на 2020 рік скоротити витрати на утримання чиновників на 10%.
news-image

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству фінансів під час підготовки проєкту державного бюджету на 2020 рік скоротити витрати на утримання чиновників на 10%.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини, пише «Є!».

"Провели нараду з підготовки держбюджету-2020 до другого читання. Заслухав міністра фінансів за основними показниками. Поставив завдання скоротити витрати держбюджету на наступний рік на утримання чиновників на 10%. Це дасть можливість заощадити кошти і направити їх на соціально важливі статті бюджету", - написав він.

Зеленський зауважив, що скорочення не має стосуватися вчителів і лікарів.

18 жовтня Верховна Рада прийняла в цілому висновки та пропозиції до проекту держбюджету-2020, що означає прийняття документа в першому читанні.

У ньому передбачено збільшення фінансування програми обслуговування і забезпечення діяльності Зеленського та Офісу Президента на 4,2% до 986,6 млн. В ході так званого "прес-марафону" 10 жовтня Зеленський пообіцяв, що при прийнятті держбюджету-2020 в цілому збільшення фінансування Президента не буде.

Також Кабінет Міністрів запропонував Раді додати пункт про фінансування житла для молодих сімей. Стало відомо, що крім цього МВС в наступному році може отримати на 700 млн гривень більше.

Читайте також:СБУ затримала ексзаступника міністра економіки за державну зраду