В уряді очікують $ 12 млрд переказів заробітчан за 2019 рік
Перекази заробітчан до України є важливою складовою платіжного балансу країни, від якого залежить курс валют та інші показники.
news-image

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розраховують, що за підсумками 2019 року грошові перекази українських трудових мігрантів до України можуть сягнути 12 мільярдів доларів.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку Сергій Ніколайчук в інтерв’ю «РБК-Україна», пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Він зазначив, що перекази заробітчан до України є важливою складовою платіжного балансу країни, від якого залежить курс валют та інші показники.

«Це близько 11 мільярдів доларів у минулому році. Не виключено, що цього року може бути близько 12 мільярдів доларів», — повідомив Ніколайчук.

Він додав, що у 2019 році темпи міграції з України суттєво уповільнилися, через що надалі очікується, що темпи зростання обсягів переказів будуть зростати не такими стрімкими темпами, як протягом останніх 5 років.

Раніше у Кабінеті міністрів повідомляли, що за перші 9 місяців 2019 року з України виїхало близько 1,5 мільйона людей.

Раніше повідомлялось, що українці працюють на 20% всіх польських компаній, а близько 450 тисяч українців сплачують у Польщі соціальні внески.

За даними, які оприлюднили у Національному банку, обсяги грошових переказів заробітчан до України за першу половину 2019 року складають понад 5,5 мільярда доларів.

Раніше у Світовому банку підрахували, що за підсумками 2018 року обсяги грошових переказів українських трудових мігрантів до України склали 14 мільярдів доларів. За оцінками Національного банку вони у 2018 році склали 10,88 мільярда доларів.

Крім цього у Нацбанку прогнозували, що у 2019 році заробітчани перекажуть в Україну 12,6 мільярда доларів. Також там повідомляли, що доходи українських трудових мігрантів зросли на 43%, проте темпи трудової міграції поступово уповільнюються.

Нагадаємо, що раніше в українському консульстві у Польщі повідомляли, що кількість українців у цій країні за 5 років зросла у 5 разів.

Читайте також:Мільйони бюджетних коштів були розкрадені під час ремонту лікарень