Події
29 жовтня 2019
Плачкова: Ми повинні вивести проблему боротьби з дифтерією на перші шпальти
«Кір – квіточки у порівнянні з дифтерією»
news-image

Ці слова доктора Комаровського згадала відразу з появою інформації, що випадки захворювання на дифтерію зафіксовані вже на Закарпатті, у Тернополі та Києві. Причому серед хворих – діти», – написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова, пише «Є!».

Медики наголошують на необхідності щеплень. І повторювати їх слід кожні десять років. Виходить, що щеплення потрібні не лише дітям, а й значній кількості дорослих. Але проблема не лише у щепленнях. Протидифтерійної сироватки, завдяки якій цю хворобу можна лікувати, на всю Україну залишилося менше 200 доз. Це може призвести до страшних наслідків. На сьогодні жодної дози сироватки немає навіть у столиці!» – наголосила народний депутат.

Вона зазначила, якщо ситуація дійсно така, як пишуть ЗМІ, ми пожинаємо наслідки недолугої медичної реформи «славнозвісної» Уляни Супрун.

Загроза розповсюдження дифтерії яскраво підтверджує, що і сьогодні в цьому напрямі є значні проблеми. І вони стають в один ряд з найважливішими проблемами населення України. Вибачте! Але виходить, якщо людей не доб’ють тарифи та бідність, «вишеньками на торті» стануть хвороби… Ось вони – бездарні роки «рішучих реформ», – підкреслила Тетяна Плачкова.

Парламентарій наголосила на необхідності провести відкрите засідання уряду, люди мають знати, чи загрожує Україні епідемія, які робляться МОЗом профілактичні заходи, і взагалі, що з вакцинами та сироватками від інфекційних хвороб.

Кабінет Міністрів повинен терміново провести відкрите для ЗМІ засідання, де розглянути питання, пов’язані з поширенням дифтерії, та визначити на рівні держави заходи із захисту українців від цієї небезпеки. Ми маємо вивести проблему боротьби з дифтерією «на перші шпальти». І не в плані – побалакати, публічно зробити щеплення і таким чином приховати її, а результативно. Щоб запобігти хворобі. Зберегти і захистити найголовніше для людини – її здоров’я і життя», – підкреслила парламентарій.

З відповідним депутатським запитом Тетяна Плачкова звернулася до прем’єр-міністра.