Україна
30 жовтня 2019
Найголовніше за день: протести проти продажу землі, зупинка роботи посольства Ізраїлю в Україні та перша бійка в Раді
Читайте про найголовніші події дня, 30 жовтня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 жовтня.

В Києві масштабні протести проти продажу землі

30 жовтня аграрії та селяни вийшли на акцію протесту під стіни парламенту проти продажу української землі. Як відомо, парламентарі внесли до порядку денного законопроєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким з жовтня 2020 року вводиться ринок землі в Україні.

Учасники акції стверджують, що цей закон буде вигідний лише олігархам, які володіють великими агрохолдингами, і закликають депутатів не голосувати за нього. 

Зупинка роботи посольства Ізраїлю в Україні

Посольство Ізраїлю в Україні призупиняє роботу дипломатичного відомства в Києві через внутрішній конфлікт із Міністерством фінансів країни.

Ізраїль оголосив про закриття своїх посольств і представництв не тільки в Україні, але й по всьому світу. Причиною є страйк, оголошений робочим комітетом Міністерства закордонних справ і Міністерством оборони Ізраїлю.

Перша бійка в Раді

У Верховній Раді IX скликання виникла бійка між депутатом від ОТЗЖ Миколою Скориком та парламентарієм від "Слуги народу" Миколою Тищенком.

Бійка між депутатами Тищенком та Скориком сталася після того, як в Раді обговорили можливість створення ТСК з питання розслідування масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Читайте також:Дмитро Дубілет заявив, що запустили законопроект про скасування трудових книжок