Iнтерв’ю
30 жовтня 2019
Перший Генеральний прокурор України дав ексклюзивний коментар про відкриття ринку землі
Сьогодні, 30 жовтня, аграрії та селяни вийшли на акцію протесту під стіни Верховної Ради та Офісу Президента України проти продажу української землі
news-image

Віктор Шишкін, перший Генеральний прокурор України, Народний депутат України 1-го, 2-го та 3-го скликань, суддя Конституційного Суду України 2006–2015 рр. дав ексклюзивний коментар кореспонденту Єдності під час цієї акції протесту

Про це читайте в ексклюзивному коментарі кореспонденту «Єдності» , яке  дав Віктор Шишкін.

Кор.:"Чому Ви проти відкриття ринку землі в Україні?"

В.Ш: Продаж землі іноземцям - це порушення Конституції. А ви читали хоч би Конституцію? Ви читаєте 13 статтю і там написано - земля є власністю українського народу. Де ви там побачити іноземців? Там нема що обговорювати, бо якщо обговорювати, то це потрібно міняти Конституцію. Зміна першого розділу затверджується народним референдумом. Ця сволота зелена збирається проводити референдум, якщо іноземцям збирається продавати? В 14 статті написано, що земля є національним багатством. Національним. Ні польським, ні німецьким, ні єврейським, а національним.

 Кор.:"Чи є якісь вимоги до влади щодо проведення референдуму з цього приводу?" 

В.Ш: Референдум це іграшка така, але все може бути. Вся ця політичні еліта, нібито еліта, ні одна собака з них, ні один шакал, я вибачаюсь, не починав говорити про нову конституційну реформу через призму української Конституції. Я ходив на ці всі зустрічі. Ні одна сволота не згадує ні п'яту статтю, ні 13, ні 14-ту. А в п’ятій статті що написано? Вони говорять, що народ джерело влади. А чого вони викидають перші два слова? А там написано не так. Там написано суверенне. Суверенне, а потім джерело влади.

Хай прочитають безграмотні. Тільки корчать з себе великих знатоків, фігурують різними дипломами. Вони їх за три місяці получали чи що. З Гарвардів і інших вузів. А свою Конституцію не прочитали, в тому числі і Зеленський. Зеленський клявся. Де його клятва? А потім обурюються, що його обзивають нехорошими словами. Його мало обзивати поганими словами, його гнати потрібно драною мітлою.

Читайте також:В Києві масштабні протести проти продажу землі (Онлайн трансляція)