Україна
31 жовтня 2019
Комітет у закордонних справах Палати представників проти участі Росії у саміті країни «Великої сімки»
У Палаті представників ухвалили резолюцію проти участі РФ у саміті G7
news-image

Це стало відомо х пресреліз конгресмена Альбіо Сірейса та його Twitter, пише «Є!»  з посиланням на Українська правда.

Ініціатор голосування Сірейс наголосив, що Росії не можна дозволити брати участь у саміті через триваючу окупацію Сходу України, дестабілізацію на Близькому Сході та численні порушення прав людини. 

Він подякував колегам з комітету за підтримку та підкреслив, що Кремль не зможе брати участь у самітах, допоки не буде відповідати міжнародним демократичних стандартам.

Коли Росія була виключена із "Великої вісімки" у 2014 році після її агресії в Україні, інші сім країн погодились на кілька умов, які вона мала виконати, перш ніж їй би дозволили брати участь у майбутніх самітах. Росія не виконала жодної. Вона чинила ще більшу агресію в Україні і підривала демократію в інших країнах, включно з США."

Нагадаємо:

  • До складу G7 входить сім країн: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.
  • 19 серпня 2019 року на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.
  • 20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що він би підтримав повернення Росії до "Великої сімки", якби хтось висловив таку пропозицію.
  • У свою чергу Німеччина та Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8.

Читайте також:31 жовтня - цей день в історії