Політика
2 листопада 2019
У РФ передали до суду справу проти Рудьковського
Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ
news-image

Генпрокуратура РФ направила до суду кримінальну справу стосовно ексдепутата Верховної Ради, ексміністра транспорту України Миколи Рудьковського, якого звинувачують у нападі на російське посольство, інформує «Є!», з посиланням на УП.

Заступник генерального прокурора Російської Федерації затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського.

Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь в нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин).

Після затвердження обвинувального висновку кримінальну справу направлено до Московського міського суду для розгляду по суті.

За даними російського слідства, 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом, спільно з невстановленими особами з числа забороненого в РФ "Правого сектора", взяв участь у нападі на російське посольство в Києві.

Метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Російської Федерації з Україною та іншими державами, - стверджують у Генпрокуратурі РФ.
Читайте також: Росіянам «втерли носа» на засіданні Радбезу ООН