Політика
23 лютого 2015
У розгляді клопотання про зміну запобіжного заходу Єфремову буде задіяний лінгвіст СБУ
Слухання справи у Печерському районному суді Києва продовжиться 24 лютого о 9:30.
news-image

На вимогу Генеральної прокуратури України у розгляді клопотання про зміну запобіжного заходу колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову буде задіяний лінгвіст СБУ, пише Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

Слухання справи у Печерському районному суді Києва продовжиться 24 лютого о 9:30.

Про це повідомив після засідання суду адвокат Єфремова Олександр Мельников, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на слухання справи сторона захисту запросила відомого лінгвіста професора кафедри імені інституту імені Драгоманова, доктора філологічних наук Ірину Зайцеву. Але Зайцева не може брати участь у суді як експерт. Тому завтра до розгляду справи за клопотанням Генпрокуратури запросять лінгвіста СБУ, який робив попередні висновки по справі Єфремова", - сказав Мельников.

За словами Єфремова, запрошений лінгвіст не знайшов нічого протизаконного його у виступах, що проходять по цій справі. "Вона взагалі каже, що я закликаю до миру", - зазначив Єфремов.

Крім того, він повідомив, що суддя, яка розглядає його справу, сьогодні піде на допит в ГПУ. "Ми можемо розглядати це як відповідний тиск на суд", - заявив екс-нардеп.

Нагадаємо, Олександру Єфремову висунуто звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді масової загибелі людей.

Читайте також:Олександр Єфремов: "Інформація про те, що один з лідерів "ЛНР" -  водій моєї сім'ї - брехня"

14 лютого працівниками Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Служби безпеки України була проведена спецоперація із затримання колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Печерський районний суд Києва застосував до колишнього нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 3,6 млн грн. 17 лютого Єфремова звільнили з-під варти під заставу.