Події
6 листопада 2019
Кримінальне переслідування українських моряків на вимогу агресора - реальний дамоклів меч, - Олексій Голобуцький
Від України вимагають визнати злочином дії українських моряків.
news-image

Український політолог, Олексій Голобуцький, вважає, що кримінальне переслідування українських захисників на вимогу агресора й окупанта - це цілком реальний дамоклів меч. Про це пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук політтехнолога.

Руссо-сенатор Сєрґєй Цеков в їхньому "Совфеде" вимагає від України для повернення захоплених українських кораблів визнати дії українських моряків злочином і провокацією. Тобто, Росія просто очікує завершення поточного досі не припиненого розслідування ДБР щодо "перевищення повноважень" і наступного засудження наших моряків", - пише експерт.

За рішенням міжнародного трибуналу всі моряки і 3 кораблі Росія була зобов’язана повернути Україні без жодних умов і додаткових документів.

Але Зеленський замість дотиснути Кремль і просто забрати моряків, а тоді спокійно очікувати санкцій щодо Росії і її суден, підписав з Росією угоду про обмін полонених. І це вивело всю ситуацію з-під юрисдикції відповідного рішення трибуналу. Тепер це тільки наші з Росією проблеми", - обурюється Олексій Голобуцький.
Втрата вигідних позицій і інструменту тиску на агресора – штука неприємна і шкідлива, звісно. Як і фактична втрата трьох кораблів не аж такого великого українського флоту. Але кримінальне переслідування українських захисників на вимогу агресора й окупанта - це, як на мене, вже цілком реальний дамоклів меч ст. 110-111 ККУ над всіма причетними і з ДБР, і з інших владних структур, - резюмує політолог.

Читайте також:Росія може оголосити у розшук українських моряків