Політика
7 листопада 2019
Пресинг проти Рябошапки: чи дійсно нардепи готові відправити генпрокурора у відставку
Що відбувається у Верховній Раді та чи дійсно нардепи готові відправити генпрокурора у відставку.
news-image

У суспільстві заговорили про пресинг генпрокурора Руслана Рябошапки, пише «Є!» з посиланням на 24tv.

Мовляв, ставленики олігархів Медведчука та Коломойського у парламенті виступають проти новообраного генерального прокурора і ведуть медіа-атаку проти нього.

Так звана "Група Коломойського" навіть взялась збирати підписи у Раді про його відставку.

Що відбувається у Верховній Раді та чи дійсно нардепи готові відправити генпрокурора у відставку – читайте далі.

Як сказала нардепка від партії "Голос" Олександра Устінова у прямому ефірі 24 каналу, всі наразі чекають результатів переатестації, які проводить Генеральна прокуратура. Важливо побачити результат переатестації, адже за каденції Юрія Луценка також проводили переатестацію, після якої всі залишилися на посадах.

Ми не голосували за цей законопроєкт, бо мали багато застережень щодо того, як він був прописаний. Коли я вперше побачила законопроєкт, то одразу сказала, що це законопроєкт імені Руслана Рябошапки. І це фактично карт-бланш, який ми даємо одній людині на очищення чи ні Генпрокуратури, – наголосила Олександра.

Також вона підкреслила, що подібна ситуація вже відбувалася в українському суспільстві, коли "президент Порошенко переписував закони під своїх людей". Водночас Устінова заявила, що була приємно здивована, побачивши перелік атестаційних комісій. Вона пояснила, що раніше більшість представників атестаційної комісії складали прокурори, а тепер – більшість громадянського суспільства або міжнародних організацій.

Це є хорошим знаком і означає те, що Рябошапка зробив мінімальний тиск на ці комісії зі своїх людей. А також дав можливість залучити громадськість і зробити це все більш незалежним,
– зауважила нардепка.

Серед першочергових задач Генпрокуратури вона назвала:

1. Очищення Генеральної прокуратури.

2. Розслідування і ведення кримінальних справ, що зараз є у ГПУ.

Експерти кажуть: Руслан Рябошапка діє не так, як цього вимагають ексрегіонали та олігарх Коломойський. Адже новий генпрокурор працює, спираючись на верховенство права, а не на політичні забаганки.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вже відреагував на подання депутатів про його відставку та медіа-пресинг. Він каже, що наразі спостерігає за тим, що відбувається, і це абсолютно не впливає на його роботу і плани. І такі дії опонентів особливо його не засмучують. Зараз у Генпрокуратурі процес перезавантаження. Понад 300 прокурорів не пройшли тестування і їх вже відсіяли. За словами Рябошапки, за 2 місяці ГПУ оголосила рекордну кількість підозр високопосадовцям – понад 10.

Читайте також:Генпрокурор доповів про перші результати роботи прокуратури