Економіка та бізнес
7 листопада 2019
Зарплатні шахтарям та метро на Виноградар — Зеленський підписав зміни до держбюджету
Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2283 зі змінами до державного бюджету на 2019 рік.
news-image

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2283 зі змінами до державного бюджету на 2019 рік, який передбачає додатковий 1 мільярд гривень на фінансування державних шахт і продовження метро до київського масиву "Виноградар".

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Законопроєкт складається з кількох блоків: зміни, пов'язані з Кабміном, зміни, які виділяють додаткові кошти шахтарям і нашим військовим на передовій і поповнюють резервний фонд. Якщо у міста Києва все-таки є багато коштів на рахунках, і ви сьогодні дозволили їм не повертати до держбюджету ще додаткові кошти, то про шахтарів, військових і резервний фонд більше нікому потурбуватися, окрім нас", - прокоментувала міністерка фінансів Оксана Маркарова.

Також прокоментувала закон членкиня комітету з питань бюджету Леся Забуранна (фракція "Слуга народу").

Законопроєкт пропонує унормувати зарахування конфіскованих коштів до спецфонду, які на 1 жовтня надійшли обсягом 1,561 млрд грн, але не передбачені плановими показниками доходів держбюджету зі спрямування 524 млн грн на облаштування військових комісаріатів... і 1,361 млрд грн - Укравтодору", - пояснила з парламентської трибуни Забуранна.

Раніше ми повідомляли, що у проєкт державного бюджету не заклали ні обіцяного підвищення зарплат вчителям, ні підняття прожиткового мінімуму до "фактичного рівня".