Політика
8 листопада 2019
Тетяна Плачкова: «Доопрацьований» урядом проект бюджету – документ з мертвим майбутнім
У представленому проекті немає реальних кроків ні до економічного зростання, ні до масштабних реформ, ні до приходу в країну інвестицій.
news-image

Про це у коментарі виданню "Ехо.ua" заявила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

«Коли, представляючи у вересні свій проект бюджету-2020 року, уряд виправдовувалося, що пропрацював всього два тижні, ми розуміли... Коли нам обіцяли, що до другого читання буде представлений якісно інший документ, з урахуванням тверезих пропозицій, поданих, у тому числі , опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ, ми сподівалися ... Марно», - зазначила вона.

Тетяна Плачкова підкреслила, що у представленому 5 жовтня проекті немає реальних кроків ні до економічного зростання, ні до масштабних реформ, ні до приходу в країну інвестицій. При цьому залишилося відкритим болюче питання про збільшення допомоги дітям і матерям.

«Проблему повернення диференційованого підходу до виплат при народженні дітей прем'єр просто обійшов. Хоча, починаючи з 2014 року, у доларовому еквіваленті сім'ї втратили від 60% до 90% виплат залежно від кількості дітей», - заявила політик.

Також вона зазначила, що запропонований урядом проект консервує «енергетичну бідність» людей на тлі зниження обсягів субсидій і повзучого росту тарифів на комуналку. Але влада не просто не пропонує інструментів зниження цього навантаження і вирішення проблем комунальних боргів населення, а планує підняти до 20% планку, яку домогосподарства повинні будуть платити по комунальних платежах за свій рахунок.

«Такий антидержавний підхід фактично нівелює подальший розвиток України, може негативно вплинути на демографічну ситуацію в країні і посилити проблеми з масовою трудовою міграцією. Висновок один: запропонований проект Держбюджету орієнтований не на Україну і написаний явно не для українців. Це ганебний документ з мертвими цифрами, мертвим зростанням економіки і мертвим майбутнім», – резюмувала Тетяна Плачкова.