Політика
12 листопада 2019
День голосування за втрату ринку землі може бути днем національної ганьби та поразки - Олег Тягнибок
Олег Тягнибок переконаний, що влада на чолі з президентом обманює українців.
news-image

Кореспондент «Є!» поспілкувався з Олегом Тягнибоком щодо питання ринку землі в Україні. 

Кор.: Пане Олеже, скажіть будь ласка, які будуть ваші подальші дії, якщо влада не прислухається до вас і до людей, які вийшли сьогодні на цю акцію?

Олег Тягнибок: Ми будемо використовувати усі конституційні методи тиску на цю владу і зміни закону. Потрібно буде тоді вимагати розпуску цього парламенту і проходження в найвищі законодавчі органи нашої держави тих людей, які скасують ці антинародні закони, що зараз мають намір ухвалити.

Я наразі не маю стовідсоткової впевненості у тому, що їм вдасться проголосувати судячи з того що було перенесено розгляд питання про "дерибан" землі на завтра. Це може бути і далі перенесення, що говорить про те, що у них немає необхідної кількості голосів.

Тобто навіть в середовищі "слуг народу" немає 226 голосів. Думаю, це пов'язано з тим, що багато мажоритарників, депутатів, які прийшли за партійними списками, вони розуміють, якщо проголосують, то буде дуже велика обструкція у них на виборчих округах, там де вони мешкають.

Це не є таємницею, що майже 80% українців за усіма соціологічними опитуваннями виступають проти "дерибану" землі. Є депутати з "Голосу", які можуть додати їм ті голоси, яких не вистачає, тому вони так само повинні розуміти свою відповідальність, коли проголосують за це ганебне рішення.

Взагалі день голосування за втрату ринку землі може бути днем національної ганьби та поразки. Ці депутати які виступають проти ринку землі, бодай на словах, депутати від "Батьківщини", "Європейської Солідарності", позафракційні, вони би мали себе так само поводити в сесійній залі, блокувати трибуну, створювати умови, щоб не дати можливості їм проголосувати цей закон. 

Кор.: Зеленський опублікував відео, де намагався пояснити усю суть цього законопроєкту. Ви не задоволені цим зверненням?

Олег Тягнибок: Він нічого  не пояснив. Зеленський далі продовжує шоу. Замість того, щоб чітко сказати, як в його розумінні буде виглядати процедура продажу землі, як він це собі уявляє, то президент 80% свого часу звернення говорив ні про що.

Це була така собі "водичка", яку він лив, звинувачував минулу владу. І сказав "геніальну" фразу, що мовляв, спочатку ми в першому читанні ухвалимо цей закон, а потім винесемо на референдум не питання ринку землі, а питання, чи можна землю продавати іноземцям чи ні.

Розумієте, то є повний абсурд! Для чого приймати рішення в першому читанні, а потім референдум проводити?! Немає ж відповідного закону про референдум, і всі розуміють, що це просто фарс!

Вже більше півроку вони є при владі, і ми розуміємо, що усі ці сподівання людей, які голосували за них, вони є просто марними. Зеленського і "слуг народу" чекає не просто розчарування людей, а неймовірна контрреакція на них українського суспільства саме через величезні очікування і сподівання на нову владу.

Кор.: На минулих акціях ви закликали приєднуватися до вас. Хто саме приєднався?

Олег Тягнибок: Ви бачите, що є багато представників різних організацій, і це добре, саме аграрні, фермерські об'єднання, вони активно сьогодні організовуються і проводять акції спротиву теперішній владі. Ми завжди тепер будемо підтримувати усіх українців, які захищають свої ідеали, свою землю, свої стратегічні підприємства.

Кор.: Завтра ви закликали людей прийти знову на цю площу. Завтра буде продовжуватися мітинг?

Олег Тягнибок: Так, завтра буде продовжуватися мітинг також.

Раніше ми повідомляли, що 12 листопада, аграрії та селяни знову вийшли на акцію протесту під стіни парламенту проти продажу української землі.

Також кореспонденти «Є!» проводили пряму трансляцію з місця подій. 

Читайте також:Рабінович: Влада хоче продати землю і вже навесні з грошима втекти з країни (відео)