Суспільство
12 листопада 2019
Офіційний курс долара в Україні продовжує знижуватися
Курс долара на 13 листопада знизився на 5 копійок
news-image

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 13 листопада на рівні 2446,1896 грн. за 100 дол. Про це свідчать дані на сайті регулятора, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Офіційний курс долара в Україні подешевшав на 5 копійок – з 24,51 грн. за долар 12 листопада до 24,46 грн. за долар на 13 листопада.

Відзначимо, 12 листопада офіційний долар подорожчав на 1 копійку в порівнянні з попереднім банківським днем – 11 листопада.

Раніше  писали, що заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб зазначив, що гривня зміцнюється, а ціни в Україні не падають, в зокрема, через інерційність. Підприємці, в процесі імпорту товарів, закладали значно вищий курс і не переносять ефект на споживачів відразу. У свою чергу експерти розповіли, наскільки це пояснення відповідає дійсності, і чому при ослабленні гривні ціни зростають, а при укріпленні – не змінюються.

Також ми писали про те, що експерти оцінили, наскільки реальні заяви першого заступника глави Нацбанку Катерини Рожкової щодо зростання української економіки більше запланованих показників. Так, багато вважають, що в НБУ частково переоцінюють можливості вітчизняної економіки.

Читайте також:У яких країнах найбільше витрачають на освіту? (інфографіка)