Економіка та бізнес
12 листопада 2019
В Україні може з’явитися доступний електричний позашляховик з неймовірним запасом ходу
Електромобіль Aiways U5 можуть продавати в Європі.
news-image

Електромобіль Aiways U5 можуть продавати в Європі. Передбачається, що стартова ціна позашляховика не перевищить 25 тисяч євро, таким чином електрокар Aiways стане одним з найдоступніших на ринку, пише «Є!» з посиланням на  Автотема.

Новинка буде першим електричним позашляховиком з Китаю на ринку Європи і першою моделлю, яка націлена скласти конкуренцію преміальним електрокарам.

Стартап Aiways запропонує покупцям не тільки доступну ціну: в активі U5 габаритна довжина 4 680 міліметрів, сучасний дизайн, діодна оптика, маленький коефіцієнт аеродинамічного опору (0,29) і запас ходу у понад 500 кілометрів.

Aiways U5 отримає 231-сильний електродвигун та батарею на 63 кВт⋅год, а при необхідності можна замовити кросовер з додатковою батареєю ємністю 18 кВт⋅год. В основі U5 лежить модульна алюмінієва платформа MAS з передньою підвіскою типу McPherson і задньою «Multilink».

Якщо новинка вийде на європейський ринок, то незабаром може з’явитися і в Україні. До того ж, китайські автомобілі покористуються популярністю серед українців.

 

Як повідомляли раніше, в Україні вводять штраф за перевезення  дітей не в автокріслі.

Читайте також:«Мама любить швидкість»: журналісти показали 24 квартири і 17 авто Дубінського (фото, відео)