Суспільство
23 лютого 2015
"Мамки, чекайте цинкові труни! Зате по «Лайфньюз» покажуть" - російський журналіст Матвій Ганапольський
«Несите опудало» розповіло про фашизм, якого немає, про майдан, якого немає.
news-image

Все більше громадян Росії готові віддати свою дитину на будь-яку розправу з боку держави - про це незаперечно свідчить статистика. Таку думку висловив російський журналіст Матвій Ганапольський в своєму блозі для видання «Ехо Москви», передає Єдність.інфо.

За його словами, Росія вже може святкувати чергову перемогу: градус паршивої телепропаганди, розпалювання ненависті до найближчого сусіда, ходу проти неіснуючих майданів - все це зробило свою справу: матусі й татусі готові кинути в пащу "опудала" свою дитину.

 

 

(Орфографія та пунктуація автора збережені, - ред. Є | Єдність.інфо. ) 

 

Та й яка ж мати зголоситься віддати
Свою дорогу дитину- ведмедика, вовчика, слоненятко, -
Щоб несите опудало бідну крихту замучило!

Ці геніальні рядки Чуковського сьогодні актуальні, як ніколи.

Вже не знаю про ведмедика або слоненятка, але все більше громадян Росії готові віддати свою дитину на будь-яку розправу з боку держави - про це незаперечно свідчить статистика.

Половина жителів РФ (50%) упевнена, що в майбутньому потрібно зберегти загальний військовий обов'язок і обов'язкову службу в армії. У цих цифрах не було б нічого дивного, якби цей показник не опинився на 10 процентних пунктів вище, ніж рік тому (40%), повідомляє авторитетний "Левада-Центр".

«Несите опудало» - в даному випадку, наша держава, може святкувати чергову перемогу: градус паршивої телепропаганди, розпалювання ненависті до найближчого сусіда, ходу проти неіснуючих майданів - все це зробило свою справу: матусі й татусі готові кинути в пащу опудала свою дитину.

І тут потрібно зрозуміти, за що саме голосують матусі й татусі. Те, що в армії потрібно служити - немає питань. Але для того і боролося суспільство всі ці роки з російською армійської машиною, щоб служба була роботою, щоб людина підписувала контракт, в якому була б обговорена суть служби; щоб у цьому контракті не було відстрочки, що потрібно будувати генеральську дачу, наприклад. Щоб було обумовлено головне право військовослужбовця - розуміти, що збирається зробити з ним військова машина.

Але матусі й татусі, надивившись російського телепродукту, готові віддати свою дитину в армію за звичайним призивом - тобто, в безправне, безроздільне, абсолютне користування державою.

Щоб з нього негайно зробили відпускника, наприклад. Щоб цей відпускник поїхав на Донбас, переодягнувшись у шахтаря чи комбайнера - так рекомендують зараз «зверху».

І щоб потім додому прийшов в цинковій труні.

А далі виття матусі за вбитим сином, і кадр якогось Лайфньюс, де вона, в чорній хустинці і з опухлими очима лепече: «Значить так треба було країні!».

Ось і вся історія про тих батьків, які голосують за смерть своїх синів - радійте, їх стало на 10% більше! «Несите опудало» розповіло про фашизм, якого немає, про майдан, якого немає. Про проклятий Захід, про «Правий сектор» та інші небилиці. І тепер, щоб цей Міф не знищив велику Росію, треба померти на чужині.

Хоча, насправді, померти пропонується за лідера, який ні за що не відповідає, але якому потрібно переобратися в 2018 році.

Мамки, чекайте цинкові труни!

Зате по «Лайфньюз» покажуть.