Події
14 листопада 2019
Втікача Онищенка екстрадують до України в грудні, – Ситник
Колишній народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України та переховується від слідства, вже у грудні має повернутися.
news-image

Колишній народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України та переховується від слідства, вже у грудні має повернутися, пише «Є!» з посиланням на depo.ua.

  Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Онищенко повертається, ну майже повернувся в Україну. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії – і в частині екстрадиції, і в частині визання його політичним біженцем", – сказав Ситник.

Тому, за словами голови НАБУ, політика-втікача примусово повернуть в Україну. Найімовірніше це відбудеться ще до кінця цього року. 

Є певна орієнтовна дата – це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може відбутися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію", – наголосив Ситник.

Також він прокоментував ймовірність, що Онищенко з Іспанії може втекти в Німеччину, де має підприємтсва. За словами Ситника, у цій ситуації все буде залежати від "оперативності закордонних колег".

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура домоглася арешту 500 тисяч євро на банківському рахунку підозрюваного екснардепа Олександра Онищенка. За даними прокурорів, 20 вересня Онищенко перевів у естонський банк 500 тисяч євро зі свого російського рахунку. Ці гроші були частиною угоди з купівлі нового бігового коня. 

31 жовтня НАБУ і САП завершили розслідування щодо матері Онищенка через "газову схему".

16 вересня Солом'янський райсуд передав "газову справу" Онищенка до Антикорсуду. У травні народний депутат-втікач Олександр Онищенко заявляв, що готовий повернутися в Україну, щоб брати участь у судовому процесі. Як відомо, у лютому 2019 року до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата України Олександра Онищенка – організатора "газової схеми" та фінансової директорки підконтрольних народному депутату підприємств.

Довідка: Нардеп Олександр Онищенко з 2016 року переховується від правоохоронних органів України. Відтоді він переважно перебуває в Іспанії. На батьківщині його звинувачують у корупції і незаконному збагаченні. За версією слідства, в період із січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Як повідомляли раніше, українська гімнастка Анна Різатдінова, учасниця нового сезону шоу "Танці з зірками", порівняла свій шлюб із народним депутатом-втікачем Олександром Онищенком із "золотою кліткою".

 

 

Читайте також:У «Борисполі» затримали учасницю «газових схем» Онищенка