Політика
23 лютого 2015
Обама готує санкції, які торкнуться звичайних росіян
Президент США Барак Обама вже найближчим часом ухвалить остаточне рішення щодо запровадження додаткових санкцій проти Російської Федерації.
news-image

Про це в ході зустрічі з главою МЗС Великобританії Філіпом Хэммондом розповів держсекретар США Джон Керрі, передає Є! Єдність.інфо

Держсекретар зазначив, що вже розглянуті «більш серйозні санкції» проти РФ. Обама повинен прийняти рішення щодо цих заходів вже найближчим часом, але держсекретар не уточнив, коли саме санкції будуть прийняті і вступлять в дію.

Керрі особливо підкреслив, що раніше адміністрація глави США намагалася, щоб санкції впливали виключно на російське керівництво, не завдаючи шкоди звичайним росіянам. Тепер же Штати прагнуть ввести обмежувальні заходи, які мали б більш широкий ефект. Їх мета - змусити росіян засумніватися в політиці, здійснюваної Путіним.

«Я впевнений, що будуть зроблені деякі додаткові кроки у відповідь на порушення режиму припинення вогню і погодженого в Мінську процесу», - підсумував Керрі.

Крім цього, вчора, 22 лютого, держсекретар США також заявив, що в найближчі дні Обама ухвалить рішення про надання Україні зброї для протидії російській агресії.

Читайте також: США знайшли дірку у санкціях