Бренд VAIO сподівається на відродження
VAIO сподівається продати близько 350 тис. комп'ютерів і отримати операційний прибуток
news-image

Більше півроку знадобилося компанії VAIO Corporation, створеної на базі комп'ютерного бізнесу Sony, щоб випустити перші власні ноутбуки VAIO Z і VAIO Z Canvas. З їх допомогою VAIO сподівається відродити колись популярний на ринку бренд. Передає Є! Єдність.інфо з посиланням на 3DNews.

Нагадаємо, в липні 2014 року Sony продала свій ПК-підрозділ інвестиційному фонду Japan Industrial Partners, який на базі купленого активу сформував нову компанію - VAIO. Її 5-відсоткова частка залишилася у Sony.

У минулому році VAIO пропонувала споживачам дві продуктові лінійки, які дісталися їй від Sony. Ці пристрої, як повідомляє видання Nikkei, мали застарілий дизайн і користувалися слабким попитом. В результаті постачання комп'ютерів VAIO впали більш ніж на 50 % в 2014 році відносно попереднього року, а частка цього бренду на японському ринку ПК скоротився до 2%.

У 2015 фінансовому році, який почнеться в квітні, VAIO сподівається продати близько 350 тис. комп'ютерів і отримати операційний прибуток. Завдання виглядає непростий, однак у разі успіху компанія може оживити стагнуючий комп'ютерний ринок, зазначає джерело.

Великі надії VAIO пов'язує з новими VAIO Z і VAIO Z Canvas, які, за словами розробників, створені "з нуля" і не мають відношення до моделей Sony. На презентації цих новинок в Токіо президент VAIO Такаюкі Секитори (Takayuki Sekitori; див. фото вище) заявив наступне: "Сьогодні починається справжнє відродження".

Читайте також: Вартість розумних годинників Apple Watch може досягти $ 20 тис.