Україна
17 листопада 2019
Головні новини тижня: Скороход виключили з партії «Слуга Народу», ухвалено бюджет на 2020 рік, протести проти земельної реформи
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Скороход виключили з партії "Слуга Народу"

Скандального народного депутата Анну Скороход виключили зі складу фракції "Слуги народу".

Відповідне рішення схвалили під час засідання фракції.

Ухвалено бюджет на 2020 рік

 Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2020 рік. За це рішення проголосували 280 нардепів.

 Доходи держбюджету на 2020 рік (з трансфертами) — 1, 093 трлн грн, у тому числі загального фонду — 974 млрд грн;

Видатки — 1.180. трлн грн.

Згідно з проєктом держбюджету на наступний рік, пропонується встановити мінімальну зарплату на рівні 4 723 грн. Мінімальний прожитковий мінімум згідно з документом протягом року зросте з 2 027 до 2 189 грн. Мінімальна пенсія протягом наступного року має зрости з 1 638 грн до 1 769 грн.

Протести проти земельної реформи

На вулицю Інститутську приїхали люди на сільгосптехніці, на якій вони працюють на землях, що орендують. Трактори стояли вздовж усієї вулиці. Також було багато прапорів різних організацій. На площі перед Верховною Радою окрім протестувальників проти продажу землі, також зібрались ті, хто виступає за відкриття ринку землі, але їх набагато менше, ніж тих, хто виступає проти.

 Втікача Онищенка екстрадують до України

Колишній народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України та переховується від слідства, вже у грудні має повернутися.  Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. Тому, за словами голови НАБУ, політика-втікача примусово повернуть в Україну. Найімовірніше це відбудеться ще до кінця цього року. 

На батьківщині нардепа звинувачують у корупції і незаконному збагаченні. За версією слідства, в період із січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Частина площі, де зібрались за відкриття ринку землі перед Верховною Радою, очіплена Нац Гвардією та поліцією. Ця частина площі перед сценою майже порожня.

Нагадаємо, що вчора, на знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи, аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєднались сільгоспвиробники у 13 областях — Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Львівській.

Побиття ветеранів АТО 

У Києві двоє молодих людей побили ветерана війни на Донбасі та його дружину. За інформацією волонтера Тетяни Грубенюк, жертвами виявилися Ігор Хан Панов і його дружина Оксана.

Ветеран війни і його дружина зазнали тілесних ушкоджень і впали у кому – лікарі діагностували у них важкі черепно-мозкові травми.

Читайте також: Головні новини тижня: затвердження проекту держбюджету-2020, листування Тищенка з пранкером, Ракицький покидає збірну України