Політика
18 листопада 2019
Рябошапка натякнув на можливі справи проти двох українських олігархів
Є політична воля до розкриття резонансних злочинів, але «не варто чекати дива».
news-image

Генпрокурор України Руслан Рябошапка заявив, що в Україні «немає недоторканних» і до кримінальної відповідальності можуть притягнути кожного, хто вчинив злочин, пише «Є!» з посиланням на ua.news.

У цій країні немає недоторканних… У нас дуже гарна підтримка з боку президента і парламенту. Я маю право притягнути до відповідальності винного, навіть бізнесменів Ігоря Коломойського, Рината Ахметова і будь-якого іншого олігарха. Будь-кого можна бути притягнуто до відповідальності, якщо він скоїв злочин і є докази, що підтверджують це», – сказав він в інтерв’ю газеті Kyiv Post.

Рябошапка додав, що є політична воля до розкриття резонансних злочинів, але «не варто чекати дива».

Іноді держава не здатна притягнути до відповідальності таких осіб. Вони контролюють сектори економіки і ЗМІ. Вони можуть досить ефективно протидіяти державі. Ми нарощуємо свій потенціал, але знаємо, що рівень довіри до прокуратури дуже низький», – сказав він.

Нагадаємо, на початку листопада Рябошапка заявив, що справи, які стосуються можливих розкрадань екс-акціонерами «ПриватБанку», розслідуватиме НАБУ. Практично всі матеріали справи вже в бюро.

Раніше детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум на ,5 мільярдів.

Рябошапка скерував до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) матеріали справ про розкрадання у «Приватбанку» до націоналізації фінустанови.  

Як повідомляли раніше, за 1,5 місяці ГПУ вручила близько 10 підозр колишнім депутатам.

 

Читайте також:Пресинг проти Рябошапки: чи дійсно нардепи готові відправити генпрокурора у відставку