Суспільство
18 листопада 2019
Щоденні фізичні вправи по 35 хвилин знижують імовірність виникнення депресії — дослідження
Для дослідження науковці проаналізували медичні картки 8000 тисяч пацієнтів Partners Biobank.
news-image

Науковці з Массачусетської лікарні загального профілю в Бостоні виявили, що щоденні фізичні вправи по 35 хвилин знижують імовірність виникнення депресії, зокрема у тих людей, які мають генетичну схильність до психічних захворювань.

Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Для дослідження науковці проаналізували медичні картки 8000 тисяч пацієнтів Partners Biobank. Дослідники також вирахували генетичну схильність до депресії кожного пацієнта.

Вчені виявили, що у людей, які мали вищу генетичну схильність до психічного захворювання, діагностували депресію протягом 2 років. Водночас люди, які були більш фізично активними, з меншою ймовірністю могли отримати діагноз депресія, навіть якщо мали високу генетичну схильність.

За словами вчених, заняття спортом протягом 35 хвилин щодня (4 годин на тиждень) на 17% знижували ймовірність виникнення депресії, навіть у людей з високою генетичною схильністю. Дослідники підкреслили, що на психічне здоров'я позитивно впливала будь-яка активність: йога, розтяжка, заняття на тренажерах, аеробіка тощо.

Також раніше стало відомо, що вчені з'ясували, як виглядатиме офісний працівник через 20 років.