Політика
18 листопада 2019
Нардепам роздали 3 млн грн компенсацій за житло
120 народних депутатів одержали компенсацію за житло на 3,29 млн грн.
news-image

Від початку роботи Верховної Ради 9-го скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло на 3,29 млн грн.

Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Хоча на порталі відкритих даних зазначено, що це сума за жовтень, на сайті транзакцій грошових коштів є детальніша інформація про виплати, зокрема про те, якого періоду вони стосуються. Деякі депутати одержували відшкодування за два місяці, решта – за один, пише рух "Чесно"

Наприклад, 18 нардепів отримали по 41 600 грн, що, найпевніше, свідчить про надання компенсації на житло за два місяці (20 800 грн за кожен)".

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Кабанов у декларації за 2018 рік як кандидата у депутати ВРУ задекларував проживання у квартирі в Києві площею 75 кв.м 2015 року.

Власником квартири вказано Бориса Шефіра, брата сценариста "Кварталу-95" та помічника Володимира Зеленського.

Також на кінець 2018-го у власності Кабанова був недобуд – квартира в Гостомелі.

У коментарі нардеп повідомив, що його помешкання ще будується, а у квартирі Шефіра він більше не проживає. Компенсацію використовує для оренди житла у Києві.

Перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук за декларацією за 2018 рік проживав у квартирі площею 101,8 кв.м 2012 року, що належить Тетяні Ситарук.

Дружина Стефанчука мала до одруження прізвище Ситарук. Тетяна Ситарук є матір'ю дружини першого заступника спікера парламенту.

У коментарі Стефанчук підтвердив, що досі мешкає в цій квартирі.

На момент обрання нардепом у Києві мешкав позафракційний нардеп-кнопкодав Олександр Ковальов. Декларацію як кандидата на посаду він не подавав. Ковальов відмовився коментувати своє помешкання.

За законом, народні депутати отримують компенсацію на винайм помешкання або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 км від меж міста Київ.

 

Ткож стало відомо, що лідера «Слуги народу» звинуватили у подвійному громадянстві: подробиці скандалу.

Читайте також:Довіра до поліграфа. Недотримання обіцянок. Що думають перехожі