Політика
19 листопада 2019
Тимошенко пропонувала своїх людей на «солодкі» посади в обмін на голосування в Раді — Зеленський
Президент запевнив, що лідерці «Батьківщини» відмовили в її пропозиції.
news-image

Президент Володимир Зеленський заявив, що лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко пропонувала свої кандидатури для призначення на державні посади, в обмін на це вона обіцяла підтримку партії «Слуга Народу» під час голосування, пише «Є!».

Про це глава держави написав на сторінці у Facebook.

Зеленський повідомив, що 18 листопада дивився передачу «Свобода слова» на ICTV, під час якої Тимошенко розповіла, що пропонувала нових людей на різні посади, які «принесуть інвестиції». 

Так, Юлія Володимирівна справді пропонувала. Вона принесла список своїх людей для призначення на «солодкі» місця. А натомість обіцяла протягом року голосувати за всі закони разом зі «Слугою Народу» у Верховній Раді», — написав глава держави.

Президент запевнив, що лідерці «Батьківщини» відмовили в її пропозиції.

Звісно, ми відмовили. Адже епоха договірняків скінчилася назавжди», — написав Зеленський.

В ефірі «Свободи слова» Тимошенко розповіла, що передала президенту програму своєї партії — «Новий курс України» — запропонувавши нові кадри. Зокрема, лідерка «Батьківщини» підтвердила, що пропонувала кандидатуру до Державно продовольчо-зернової корпорації. За її словами, це було потрібно для того «щоб вийняти підприємство із корупційної схеми».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вносяться зміни у перелік посад керівників військових формувань і правоохоронних органів, чиї кандидатури для призначення погоджуються з главою держави.

Як «Є!» повідомляла раніше, фракція Тимошенко перейшла в опозицію.  

Це сталося після того, як провладна фракція "Слуга народу" ухвалила у першому читанні законопроєкт про відкриття ринку землі, проти якого виступала "Батьківщини".

 

Читайте також:Тимошенко звернеться до КСУ через закон про продаж землі