Суспільство
19 листопада 2019
Олена Зеленська займеться реформою харчування у школах
Це - одне з її першочергових завдань.
news-image

Олена Зеленська визначилась зі своїми першочерговими завданням у статусі першої леді, пише «Є!» з посиланням на tsn.ua.

Зокрема, вона зосередить свою діяльність на реформуванні шкільного харчування.

Про це дружина президента розповіла в інтерв’ю Vogue.

За її словами, важливо рано почати привчати дітей до культури харчування. Адже тоді простіше пояснити, що броколі - краще, ніж ковбаса.

Якщо дітям не подобається шкільний обід, вони йдуть в сусідній кіоск і купують те, що їм подобається, не замислюючись про користь чи шкоду. Тому не дивно, що найпоширеніші проблеми зі здоров'ям дітей - захворювання шлунково-кишкового тракту", - каже Зеленська.

Восени команда першої леді провела круглий стіл з профільними міністерствами. У наступному році Міністерство охорони здоров'я представить нову програму шкільного харчування.

Як повідомляється, Євген Клопотенко впродовж двох років займається покращенням якості харчування у шкільних їдальнях. Шеф-кухар вважає, що головною проблемою є люди, які готують та не хочуть нічого змінювати, а не умови у самих їдальнях. До правильного харчування, переконаний спеціаліст, дітей потрібно привчати вдома. Намагатися відмовитися від бургерів та іншої шкідливої їжі, а готувати не лише щоб було.

Як повідомляли раніше, після відвідин шкільної їдальні в школі №11 Одеси в лікарню звернулося 53 учнів, госпіталізовано 5 дітей. 

 

Читайте також:Отруїлися в шкільній їдальні: в лікарні Козятина знаходиться на лікуванні 21 людина