Суспільство
22 листопада 2019
Понад 10 мільйонів євро фінансування: у Міносвіти розповіли про співпрацю з НАТО
Працівники міністерства освіти беруть участь в 33 проєктах, а за всю історію співпраці Україна отримала понад 10 мільйонів євро.
news-image

Україна є одним з найактивнішим партнером програми НАТО "Наука заради миру та безпеки", пише «Є!» з посиланням на 24tv.ua.

Працівники міністерства освіти беруть участь в 33 проєктах, а за всю історію співпраці Україна отримала понад 10 мільйонів євро.

Про досягнення у співпраці з Альянсом розповіли на конференції "Наука заради миру та безпеки", пише пресслужба МОН.

Наші дослідники роблять великий внесок у розвиток миру та безпеки для всього людства. Вони працюють над розробками світового рівня у сенсі міжнародної безпеки, боротьби з тероризмом, у сфері високих технологій, – розповів перший заступник міністра освіти Юрій Полюхович.

 Гроші, які виділяє НАТО, використовують у наукових розробках. Серед спільних розробок Київського політехнічного інституту та Канадського університету Макмастера – портативний радар, який може виявляти приховану зброю у натовпі. Розробка реагує на ножі, пістолети, гранати на відстані 20 метрів.

Також радниця з питань програми Деніз Бетен повідомила, що значних успіхів вчені досягли утелемедицині. А скільки в Україні загалом вчених? майже 23 тисячі аспірантів працюють в Україні; понад 1100 докторів наук; понад чверть науковців готові емігрувати за кордон.

Як повідомляли раніше, співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) важлива для України не з точки зору грошей.

 

Читайте також:Українські школярі повернулися із «золотом» та «сріблом» з міжнародного наукового конкурсу