Україна
23 листопада 2019
Повний поіменний перелік жертв Голодомору 1932-1933 (ПО ОБЛАСТЯХ) Давайте поширимо!
Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні складається із загальнонаціонального тому та 18 регіональних томів, які підготовлені в регіонах
news-image

Націона́льна кни́га па́м'яті же́ртв Голодомо́ру 1932—1933 рокі́в в Украї́ні — є одним із найвагоміших результатів діяльності з дослідження Голодомору та вшанування пам'яті його жертв з нагоди 75-х роковин трагедії. Видана на замовлення Українського інституту національної пам'яті (УІНП) у 2008 році, інформує «Є!», з посиланням на holodomormuseum.org.ua.

Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні складається із загальнонаціонального тому та 18 регіональних томів, які підготовлені в регіонах, що постраждали від Голодомору 1932—1933 років в Україні: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях та в м. Києві. Підготовка томів здійснювалася обласними та Київською міською державними адміністраціями під керівництвом УІНП. УІНП продовжує роботу зі створення електронної карти Голодомору, до якої заносяться дані томів Національної книги пам'яті.

Повний перелік знаходиться тут

Читайте також: Сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору