Війна
25 листопада 2019
Президент Сербії визнав поставки зброї на Донбас
Президент Сербії Александар Вучич не виключає, що сербські мінометні снаряди могли потрапити на Донбас шляхом перепродажу.
news-image

Президент Сербії Александар Вучич не виключає, що сербські мінометні снаряди могли потрапити на Донбас шляхом перепродажу, пише «Є!» з посиланням на ua.news.

Однак він відкинув прямий імпорт. Хоч законодавчої заборони на постачання зброї Україні із Сербії немає, продажі мін Києву можуть підірвати відносини з РФ, пише портал  N1info.

Вони (опозиція) звинуватили нас у вбивстві російських дітей в Донецьку і Луганську, тому що ми продаємо зброю в Україну. Вони хочуть погіршення відносин між нашою країною і Росією. Вони показали документ, який повинен продемонструвати провину Сербії», – прокментував ситуацію Вучич.

Згідно матеріалів, опублікованих депутатом від опозиції Марінікою Тепіч, міни виробництва заводу «Крушік» купила сербська компанія «Техноремонт». Далі озброєння опинилось в Україні шляхом реекспорту через польську компанію Nattan. Представником цієї фірми був українець Віталій Дементьєв. Крім того, у поставках фігурує кіпрська фірма PetraLink Limited, яка засвітилася у розслідуванні ГПУ про розтрату грошей Міністерства оборони України.

Про що змовчав Вучич:

1) завод «Крушік» домовлявся безпосередньо з «іноземним партнером з України»;

2) що це кіпрська фірма Petralink, якою володіє син українського генерала Володимира Петенка, засудженого за торгівлю зброєю;

3) що на це дали згоду МВС, Безпечно-інформаційне агентство, Міноборони та Міністерство торгівлі», – написала депутат у соцмережах.

Раніше президент Сербії підтримав територіальну цілісність України, оскільки Україна підтримує територіальну цілісність Сербії. Нагадаємо, РФ акредитувала сербського снайпера «ДНР» як іноземного кореспондента. Про прибуття на Донбас групи сербських найманців-снайперів на чолі з ватажком Деяном Беричем (позивний «Декі») штаб АТО повідомляв ще в 2017.

 

Читайте також:У Держдепі США назвали Донбас найбільш небезпечним місцем у світі для російськомовних