Економіка та бізнес
25 листопада 2019
У разі підписання угоди на транзит газу з Росією, ціни на газ для населення сягнуть історичного мінімуму — Міненерго
Якщо транзит буде, то ціни на газ для населення сягнуть свого історичного мінімуму уже з 1 січня 2020 року.
news-image

Якщо Україні вдасться підписати нову угоду на транзит російського газу до Європи через свою газотранспортну систему до Європи, ціна газу для населення сягне свого історичного мінімуму.

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час презентації пріоритетів роботи свого міністерства на 2019-2020 роки, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Якщо транзит буде, якщо нам вдасться підписати догові, то ціни на газ для населення сягнуть свого історичного мінімуму уже з 1 січня 2020 року», — повідомив Оржель.

Він наголосив, що Україна робить все можливе для того, аби підписати нову угоду з Газпромом. Зокрема, в Україні завершується процес створення незалежного Оператора ГТС, що дозволить підписати договір на транзит газу за європейськими правилами.

Водночас Оржель додав, уряд не регулюватиме ціни на газ для населення з 1 січня 2020 року, тобто скасує механізм ПСО — спеціальних зобов’язань, відповідно до яких Нафтогаз зобов’язали продавати електрику населенню за фіксованою ціною. Тобто з 1 січня 2020 року населення платитиме за газ ринковими цінами.

Раніше стало відомо, що у «Нафтогазі» звинуватили Парнаса і Фрумана у спробі встановити контроль над компанією.

Читайте також:Перегляд Мінських угод неприйнятний, – Путін