Світ
24 лютого 2015
Малайзійський Boeing, що зник в Індійському океані, перед падінням відлетів до Антарктиди
Такі дії екіпажу наводять на думку, що хтось навмисно повів лайнер з курсу
news-image

Експерти по авіаційних катастроф проаналізували супутникові дані про політ зниклого в березні 2014 року літака Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines (рейс MH370) і прийшли до висновку, що невідомі могли навмисно направили лайнер в бік Антарктиди.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Вести.ru.

Як повідомляє газета New Zealand Herald, літак знаходився в польоті ще кілька годин після того, як диспетчери втратили з ним зв'язок, та зробив три повороти, один з них наліво. В результаті літак попрямував на захід, а після на південь, до Антарктиди. Детальніше ця версія буде викладена в документальному фільмі телеканалу National Geographic, який вийде 8 березня, в річницю трагедії.

Такі дії екіпажу наводять на думку, що хтось навмисно повів лайнер з курсу, стверджує експерт Малкольм Бреннер.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing 777-200 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс з Куала-Лумпура в Пекін, пропав з екранів радарів в ніч на 8 березня 2014 року.

На його борту знаходилися 227 пасажири і 12 членів екіпажу. Аналіз супутникових даних показав, що літак впав у південній частині Індійського океану, проте уламки або якісь інші сліди катастрофи виявити так і не вдалося.

На даний момент у пошуках авіалайнера задіяні чотири судна, які досліджували близько 200 тисяч квадратних кілометрів у межах пошукового району. У середині грудня 2014 року представники Координаційного центру пошуків (JACC) повідомили, що робота в пріоритетному районі Індійського океану може завершитися до травня 2015 року.

Очікується, що попередній звіт про розслідування буде оприлюднений 7 березня.