Суспільство
27 листопада 2019
Оформлення та видача субсидій: відповіді на актуальні запитання
Ми взяли деякі запитання наших читачів та зробили інформаційний запит в Міністерство Соціальної Політики України.
news-image

Редакція «Є!» отримує запитання від наших читачів різного характеру.

Було чимало таких, що стосувались оформлення та видачі субсидій.

Люди казали, що їм відмовляли за різними причинами та запитували чи законно це?

Ми вирішили взяти деякі запитання та зробили інформаційний запит в Міністерство Соціальної Політики України. Ви можете прочитати офіційну відповідь МінСоцПолітики з цього приводу.

Запитання, що були надіслані

При оформленні субсидії в деяких регіонах вимагають довідки про доходи від осіб, які не проживають за адресою домогосподарства, яке потребує на субсидію навіть попре те, що є довідка сільради та документальне підтвердження від сусідів, що ця людина за даною адресою вже давно не мешкає, але є прописаною. Чи мають право вимагати довідку про доходи від цієї людини?

Після оформлення субсидії вже тривалий час немає повідомлення про те, чи її погоджено чи ні. В електронному реєстрі все без змін. В якій формі та строки місцеві органи соц захисту повинні повідомляти про отримання чи не отримання людиною субсидії?

При оформленні субсидії в домогосподарстві є прописана людина, яка там не мешкає багато років і яка надала документальне підтвердження цьому (договір про аренду житла в іншому місті України та квитанції зі сплати комунальних платежів там за останній рік), але попре це працівники органів соц захисту враховують цю людину, як таку, що мешкає, враховують її доходи при оформленні субсидії і пропонують виписати її з домогосподарства або субсидії не буде. Чи мають вони на це право?

 

Найважливіше, на що люди мають право, то це на розгляд індивідуально комісією кожного питання в особливому порядку. Випадків може бути безліч і соціальний захист населення має бути на боці простих людей. Нажаль, так виходить не завжди і саме про такі випадки нам пишуть люди, а ми намагаємось вам допомогти відповідями на найболючіші запитання.

Раніше ми повідомляли про те, що частина українців може втратити субсидії. Зміна відсотка платежу субсидії з 15 до 20 буде мати наслідки для одержувачів з найвищими доходами - оскільки їх розмір субсидії зменшиться.

Читайте також:Зради держбюджету 2020 (інфографіка)