Події
27 листопада 2019
В Одесі знімали відео прийому у гінеколога й розповсюджували на порносайтах
Жінка помітила відео порнографічного характеру, зняте невідомими під час проходження нею процедури УЗД в одному з медичних закладів Одеси.
news-image

Досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України, проводиться слідчими СУ ГУНП в Одеській області за оперативної підтримки працівників Причорноморського управління боротьби з кіберзлочинністю, пише «Є!» з посиланням на сайт Національної Поліції.

До поліції звернулася жінка, яка повідомила, що на одному з інтернет-ресурсів виявила відео порнографічного характеру, зняте невідомими під час проходження нею процедури УЗД  в одному з медичних закладів Одеси.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці з’ясували, що в гінекологічному кабінеті, орендованому на території однієї з лікарень міста, встановлена прихована відеокамера, яка без відома жінок-пацієнток фіксувала проведення медичної процедури за їхньою участю. В подальшому відео порнографічного характеру було опубліковане в Інтернеті.   

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Досудове розслідування проводиться слідчими СУ ГУНП в Одеській області при оперативній підтримці працівників Причорноморського управління боротьби з кіберзлочинністю.

В рамках провадження поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких були вилучені та направлені  на експертизу технічні засоби, які є ймовірними знаряддями злочину.

Наразі досудове слідство триває. Проводяться заходи по встановленню та притягненню до відповідальності осіб, які причетні до вказаного правопорушення. За вчинене їм загрожує до семи років позбавлення волі.

У соціальній мережі Фейсбук керівництво закладу надало коментар  щодо вище згаданих подій.

Керівництво і співробітники Обласного онкологічного диспансеру повідомляють, що події, описані в інтернет виданнях і соціальних мережах не мають ніякого відношення до співробітників диспансеру та його кабінетах. Те, про що повідомляють ЗМІ та соцмережі відбувалося на орендованій території. Лікар, який працював там співробітником диспансеру не був", - стверджують у лікувальному закладі.
На жаль, контролювати роботу на орендованій території керівництво диспансеру згідно із законом не має права. Диспансер є власністю обласної ради і не може вигнати орендаря, однак буде настійно вимагати розірвання договору оренди з людьми зганьбив ім'я лікаря і людини і кинув тінь на одеський обласний онкологічний диспансер. Інформацію про відкрите кримінальне провадження керівництво повідомити не може в зв'язку з відсутністю у неї такий. Керівництво диспансеру надасть всю адміністративну та правову допомогу органам досудового розслідування у встановленні істини у справі", - говорять в онкодиспансері.

Раніше ми повідомляли, що у Києві стався вибух в гуртожитку, двоє людей загинули.