Події
27 листопада 2019
“Є неадекватними”: у США закликали вигнати Росію з Олімпіад через допінговий скандал
У зв’язку з допінговим скандалом, Росію можуть позбавити права брати участь у будь-яких спортивних турнірах протягом найближчих 4-х років.
news-image

Генеральний директор Антидопінгового агентства США Тревіс Тайгерт заявив, що, у зв’язку з допінговим скандалом, Росію можуть позбавити права брати участь у будь-яких спортивних турнірах протягом найближчих 4-х років.

Про це повідомляє офіційний сайт американської організації, пише «Є!» з посиланням на Вголос.

Росія продовжує порушувати міжнародні антидопінгові правила, вона тицяє WADA в око, і їй знову і знову це сходить з рук. WADA має протистояти цій шахрайській поведінці, як того вимагають правила і олімпійські цінності. Заходи, запропоновані комітетом відповідності, є неадекватними, особливо враховуючи, що обман постійно використовується в російському спорті, який контролюється урядом”, – сказав Тайгерт.

Також він зазначив, що такі дії чиновників РФ лише змушують сумніватися, чи існують насправді “чисті” російські спортсмени.

WADA необхідно стати жорсткішими. Потрібна повна заборона на участь росіян в Олімпіадах, наскільки це дозволяють нинішні правила. Тільки така рішуча відповідь може привернути увагу Росії, змінити її поведінку, захистити сьогоднішніх “чистих” спортсменів, які змагатимуться в Токіо, і майбутні покоління російських атлетів”, – резюмував Тайгерт.

Раніше стало відомо, що баскетболіст здав допінг-тест, який показав, що він вагітний.