Економіка та бізнес
28 листопада 2019
«Укрзалізниця» планує підняти тарифи у 2020 році
АТ "Укрзалізниця" в 2020 році планує збільшити тарифи на пасажирські і вантажні перевезення.
news-image

АТ "Укрзалізниця" в 2020 році планує збільшити тарифи на пасажирські і вантажні перевезення, пише «Є!» з посиланням на pravda.

Повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на проект фінансового плану підприємства на 2020 рік, представлений у четвер в Американській торговельній палаті.

Член правління "Укрзалізниці" Іван Юрик каже:

Ми сподіваємося, що до кінця року він (фінплан, – УП) буде прийнятий в парламенті".

 Планується, що квитки на пасажирські перевезення подорожчають на 21,9% (тарифи будуть підвищуватися на 2% щомісяця з 1 березня 2020 року).  

Відповідно до фінплану, доходи від пасажирських перевезень у 2020 році повинні скласти – 8,9 млрд грн (зростання на 8%), вантажних – 82,9 млрд грн (зростання на 14%), додаткового виробництва – 9,1 млрд грн (зростання на 10 %), інші операційні доходи – 2,1 млрд грн (зростання на 32%).

Юрик також зазначив, що в 2020 році УЗ продовжить програму з оновлення пасажирських поїздів. При цьому він підкреслив, що ремонтом і утриманням приміських поїздів повинні займатися місцеві бюджети, оскільки саме вони є замовниками і споживачами послуги.

Як писали раніше, 43-річна жінка, яка брала участь в акції протесту працівників залізничної галузі у будівлі Офісу Президента, померла.

Читайте також:Укрзалізниця призначила перші додаткові потяги на новорічні та різдвяні свята