Резонанс
29 листопада 2019
Завдяки злагодженим діям СБУ вдалося спіймати хакерів
СБУ викрила хакерів, які викрадали кошти клієнтів електронних платіжних систем Європи та США
news-image

Організаторами махінації є громадянин РФ, який проживає у Києві, і троє мешканців Черкаської області, пише «Є!»  з посиланням на 112.ua.

Співробітники СБУ в Черкаській обл. припинили діяльність міжнародного хакерського угруповання, які викрадали кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи і США. Про це повідомляється на сайт СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організаторами махінації є громадянин РФ, який проживає у Києві, і троє жителів Черкаської області. Кіберзлочинці через спеціальні закриті хакерські форуми купували дані платіжних рахунків іноземців. За привласнені кошти вони закуповували товари на популярних зарубіжних інтернет-магазинах. Потім продукцію реалізовували в Україні через онлайн-сервіси", - йдеться в повідомленні.

Так, хакери вели свою діяльність з 2010 року, їх річний оборот становив 500-700 тис. доларів. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку і виявили незаконно закуплені товари: smart-годинник, iPad, Iphone, відеокамери GoPro, навігатори, відеореєстратори, ехолоти і т. д. і більше 5 тис. дол.

Зараз вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Читайте також:На Львівській залізниці майнили криптовалюту