Війна
2 грудня 2019
Доба на Донбасі: двоє військових загинули, виконуючи бойове завдання
Двоє українських військових підірвалися на невідомих вибухових пристроях і померли на місці підриву.
news-image

Під час виконання бойового завдання у зоні бойових дій на Донбасі 1 грудня двоє українських військових підірвалися на невідомих вибухових пристроях і померли на місці підриву.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

Упродовж 1 грудня бойовики 7 разів обстрілювали позиції українських військ у зоні бойових дій на Донбасі. Зокрема, обстріли фіксували поблизу Новолуганського, Зайцевого, Лебединського, Новогригорівки, Красногорівки, Павлополя та Широкиного.

Втрат унаслідок обстрілів серед військових не зафіксували. У листопаді 2019 року завершилося розведення військ у Золотому та поблизу Петрівського на Донбасі. Раніше сили розвели біля Станиці Луганської. Це три пілотні ділянки, де Москва вимагала розвести сили для проведення саміту лідерів «нормандської четвірки».

Згодом в Офісі президента України заявили, що лідери «нормандської четвірки» — президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель — зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Президент Зеленський заявив, що під час зустрічі хоче підняти питання припинення війни на Донбасі, повернення окупованих територій та обмін полонених у форматі «всіх на всіх».

Раніше ми писали, що опублікували нові докази причетності Росії до катастрофи МН17.

Читайте також:Макрон виступає за діалог з Росією, щоб не погіршити ситуацію в Україні