Україна
2 грудня 2019
Найголовніше за день: загибель двох військових в зоні ООС, затримання підозрюваних у вбивстві сина Соболєва та відкриття «Турецького потоку» 8 січня
Читайте про найголовніші події дня, 2 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 2 грудня.

Загибель двох військових в зоні ООС

Під час виконання бойового завдання у зоні бойових дій на Донбасі 1 грудня двоє українських військових підірвалися на невідомих вибухових пристроях і померли на місці підриву.

Упродовж 1 грудня бойовики 7 разів обстрілювали позиції українських військ у зоні бойових дій на Донбасі. Зокрема, обстріли фіксували поблизу Новолуганського, Зайцевого, Лебединського, Новогригорівки, Красногорівки, Павлополя та Широкиного.

Затримання підозрюваних у вбивстві сина Соболєва

Поліцейські затримали двох підозрюваних у замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивстві його сина. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Згідно з інформацією, нині з ними спілкуються оперативники і слідчі. Тривають невідкладні слідчі дії.

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій "Червень" Гергерт підтвердив, що затримані за підозрою в замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва служили в його батальйоні.

Відкриття «Турецького потоку» 8 січня

Ердоган назвав строки запуску газопроводу "Турецький потік". Пропускна потужність кожної нитки "Турецького потоку" становитиме 15,75 мільярда кубів газу на рік. Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у суботу, що введення в експлуатацію газопроводу "Турецький потік" заплановано на 8 січня.

Першу гілку морської ділянки "Турецького потоку" почали заповнювати газом 20 жовтня. Наприкінці серпня президент Росії Володимир Путін заявляв, що російський газ почне надходити до Туреччини до кінця 2019 року.

Раніше стало відомо, що Зеленський прокоментував звинувачення Трампа у тотальній корумпованості України.