Політика
2 грудня 2019
Рабінович на погоджувальній раді ВР: Потрібно встановити мир, знизити тарифи і ввести референдуми
Верховна Рада повинна працювати для людей.
news-image

Закони, які пропонуються для розгляду на цьому пленарному тижні, є другорядними. Верховна Рада повинна працювати для людей, а тому треба прийняти закони, що стосуються зниження тарифів, списання заборгованості населенню за газ, опалення, постачання води та електроенергії, проведення референдумів, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович на погоджувальній раді в стінах парламенту 2 грудня.

Шановні колеги! Я подивився весь перелік законопроектів, які пропонуються для розгляду на цьому пленарному тижні. Я не побачив тут ані миру, ані зниження тарифів, ані інших питань, що стосуються щоденного життя людей. Нам пропонується ще тиждень балачок! Тому я дуже прошу вас: Перше - включіть до порядку денного проект закону №2126, який вже пройшов комітети і який дозволяє, змінивши оподаткування в межах формування ціни на природній газ для потреб населення, знизити тарифи вдвічі за один тиждень без всіляких експериментів. Давайте вже реально, а не креативно допоможемо нашим людям! Все зроблено, комітет рекомендував законопроект для розгляду у пленарному засіданні. Все, що завгодно є у цьому порядку денному, а цього законопроекту про зниження тарифів немає, хіба це вас не турбує? Навіщо тоді ми тут знаходимось, якщо не хочемо навіть пальцем ворухнути, аби знизити тарифи людям!» - обурився політик.

Парламентарій нагадав, що криза неплатежів за комунальні послуги «досягла рекордного рівня, тому треба списати людям ці борги».

Є проект №1106/1 про списання заборгованості населенню за газ, опалення та постачання гарячої води та електроенергію, що зформувалася на 1 січня 2019 року. Вже сьогодні криза неплатежів досягла рекордного рівня. Люди пашуть вдень та вночі - а їм не вистачає навіть за житло заплатити. Давайте спишемо заборгованість, це не критична сума, навіть менша, ніж те, що Коболєв відправляє своїй мамі!» - запропонував він.
До того ж, я благаю та вимагаю — включіть до порядку денного проект закону №2087 про внесення змін до деяких законів щодо захисту громадян від негативних наслідків підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Цей закон гарантує, що людей, які мають заборгованості за ЖКГ, не зможуть викинути на вулицю, забрати у них домівки та квартири! Цей закон має бути прийнятим - і ви не зможете пояснити людям, чому всі законопроекти, які так необхідні людям, відсутні у порядку денному зовсім!» - пояснив політик.

Вадим Рабінович нагадав, що під час виборчої кампанії представники пропрезидентської партії «Слуга народу» обіцяли прийняти закон «Про Народовладдя» і прописати механізм проведення всеукраїнського та місцевих референдумів, «але цього так і не було зроблено».

Проект закону №1123 Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою вже є! Хочу нагадати, що «слуги народу» обіцяли широке народовладдя, а законопроект про референдум знову відсутній у порядку денному… Продаж землі ви вносите до зали, а референдум, який обіцяли ще до продажу землі, навіть не включили в порядок денний! Вимагаю або включити законопроект до порядку денного, або скажіть чесно, що ви просто передумали радитися з народом», - підкреслив народний депутат.

Парламентарій також повідомив, що партія «Опозиційна платформа – За життя», яку він представляє,  подала проект закону №2491 «Про внесення змін до закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», підкресливши: «без миру не буде нічого у нашій країні!»

Президент їде до Парижу на зустріч у «нормандському форматі», де, сподіваюся, буде говорити про мир. Без закону про особливий статус Донбасу Верховна Рада, виходить, саботує роботу президента, тому що 31 грудня цього року «старий» закон завершує дію, а «нового» немає!.. Ще раз пояснюю - 31 грудня ви своїми руками поховаєте мир у нашій країні. І ви не можете стверджувати, що, мовляв, закону немає. Він є, ми його подали!!! Але замість того, щоб його виносити до зали, - його поклали під чиюсь дупу…», - обурився політик.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» також звернув увагу і на закон про опозицію.

Ви обіцяли закон про опозицію. Розумію, що ви зараз у більшості - і він вам непотрібний. Але я вас запевняю - через короткий проміжок часу у меншості будете вже ви. Тому, не гаючи часу, виносьте закон про опозицію до сесійної зали! Повірте мені - з такою працею він швидко буде потрібен вже вам!» - резюмував Вадим Рабінович.

Раніше ми повідомляли про те, що розшукуваний екснардеп-утікач, бізнесмен Олександр Онищенко заявив, що збирається повернутися до Києва.

 

Читайте також:Хто такий В'ячеслав Соболєв, чия дитина загинула внаслідок обстрілу авто в Києві